cimer
Tázlár község információs honlapja
cimer
Tázlár község információs honlapja
cimer
Tázlár község információs honlapja
cimer
Tázlár község információs honlapja
cimer
Tázlár község információs honlapja
cimer
Tázlár község információs honlapja
cimer
Tázlár község információs honlapja
cimer
Tázlár község információs honlapja
cimer
Tázlár község információs honlapja
« 2023. Június »
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       

EFOP-1.5.3-16-2017-00102 azonosítószámú „Együtt egy szebb jövőért”

Támogatási szerződés száma: EFOP-1.5.3-16-2017-00102

A projekt címe: Együtt egy szebb jövőért

A fő kedvezményezett neve: Kiskőrös Város Önkormányzata

A szerződött támogatás összege: 499.852.216 Ft

A projekt tervezett befejezése: 2023.01.31

Támogatás intenzitás: 100%         

 

Projekt célja: 2017. évben Magyarország Kormánya felhívást tett közzé a kedvezményezett járásokban, az érintett önkormányzatok számára a humán közszolgáltatások fejlesztésének megvalósítására. A konstrukció egyik legfőbb célja a társadalmi felzárkózás érdekében a területi különbségek csökkentése, a minőségi humán közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása.

A konstrukció további céljai a humán közszolgáltatások terén jelentkező szakemberhiány enyhítését szolgáló ösztönző programok megvalósítása,

-           a hátrányos helyzetű csoportok foglalkoztathatóságra való felkészítése, a munkaerő-piacon való megjelenésének elősegítése,

-           a helyi kisközösségek társadalom-szervező szerepének megerősítése,

-           a vidék megtartó képességének erősítése, az ezzel kapcsolatos disszemináció támogatása, valamint a kultúrák közötti párbeszéd erősítése.

A pályázati konstrukció kiemelt célcsoportjai a hátrányos helyzetű, az aktív-, - idős és fiatalkorú lakosság, a helyi közszolgáltatásban dolgozók, a potenciális alkalmazottak, továbbá a nemzetiségek és etnikumok.

A projektben kötelezően vállalandó és megvalósítandó többek között a helyi szakemberhiányos humán közszolgáltatásban elhelyezkedő szakemberek számának növelése, a család és gyermekjóléti szolgálatok prevenciós szerepének megerősítése, a hátrányos helyzetű csoportok elsődleges munkaerőpiacra jutását - valamint a lakosság egészségmagatartásának fejlesztését célzó közösségi egészségnevelési és egészségfejlesztést támogató programok megvalósítása, a fiatalok közösségépítését,

 

valamint a 18-30 éves korosztály helyben maradását ösztönző, a projekt keretében kialakított programok szervezése.

Kiskőrös Város Önkormányzata fontosnak tartja mindazon fejlesztések megvalósítását, amelyek a közszolgáltatások hozzáférhetőségének javítását, valamint a többletszolgáltatások nyújtását és előmozdítását segítik.

Ezen célok eléréséhez nyújt segítséget a fent említett pályázat, amely pozitív elbírálásban részesült. A projektet konzorciumi formában valósítja meg Önkormányzatunk Csengőd,- Soltvadkert, Akasztó és Tázlár települések önkormányzatával valamint a kiskőrösi Egészségügyi Gyermekjóléti és Szociális Intézmény, és a soltvadkerti Egyesített Szociális Intézmény  bevonásával.

A sokrétű és igen szerteágazó feladatok ellátásához több együttműködő partner szervezetet is be kívánunk vonni a projektbe, annak érdekében, hogy az általuk ellátott, egyebekben alapfeladatukhoz kapcsolódó tevékenységük által még gördülékenyebben valósuljanak meg, valamint a célcsoportokhoz közvetlenül jussanak el és érvényesüljenek a projekt eredményei és céljai.

A projekt további erőssége, hogy általa új munkahelyek teremthetők, ez által csökkenthető a munkanélküliség a Kiskőrösi járásban, valamint a bevont települések szociális- és humán ágazataiban csökkenthető a humán erőforrás hiánya miatt jelentkező túlterheltség.

A projekt keretein belül 15 fő foglalkoztatására van lehetőség, akiket a fenntartási időszakban is tovább foglalkoztatnak a konzorcium tagjai.

 

Konzorciumi partnerek:

  • Egészségügyi, Gyermekjóléti és Szociális Intézmény – Kiskőrös
  • Egyesített Szociális Intézmény- Soltvadkert
  • Csengőd Község Önkormányzata
  • Soltvadkert Város Önkormányzata
  • Akasztó Község Önkormányzata
  • Tázlár Község Önkormányzata                                                             

https://www.palyazat.gov.hu/doc/25.

 

Vissza a pályázatokhoz

2022. 06. 08.